Museum Voorlinden eert Japanse kunstenares

Op vrijdag 22 maart wordt de fameuze Japanse kunstenares Yayoi Kusama 90 jaar. Iedere bezoeker die zich op deze feestelijke dag meldt tussen 10 tot 11 uur gekleed volgens de dress code Lots of Dots! kan gratis het museum in om als eerste de werken van Kusama te bekijken.
Na afloop van het bezoek wordt er in het restaurant op Kusama taartjes getrakteerd. Het museum heeft 8 werken van Kusama in de verzameling die worden aangevuld met een aantal bruiklenen van particuliere verzamelaars en twee werken van het Gemeente Museum in Den Haag. De presentatie is te zien in het gedeelte van de highlights van Voorlinden. De tentoonstelling is te zien tot september 2019.

www.voorlinden.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's