Brexit-werk in Princessehof

Van 8 december 2018 tot en met 24 maart 2019 presenteert Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden de tentoonstelling Lennart Lahuis: Land Slides. Daarin zijn de monumentale natte kleitabletten uit de Brexit-serie van Lennart Lahuis (1986) te zien.

In deze serie staan de recente spanningen binnen de Europese Unie centraal. Lahuis plaatst de Brexit in het verlengde van de oorspronkelijke geografische verwijdering van Groot-Brittannië van het Europese vasteland. Voor de kleiwerken die de kunstenaar maakte naar aanleiding van de Brexit gebruikte hij dezelfde kleisoort die op de bodem van Het Kanaal gevonden wordt. In de metershoge werken is een artikel gedrukt uit het wetenschappelijke tijdschrift Nature over het ontstaan van Het Kanaal. Door een constante waterstroom wordt de tekst op de tabletten langzaam aangetast. In het werk krijgen tijdelijkheid en erosie een politieke lading. Andere werken uit deze serie zijn gelijktijdig te zien in het Fries Museum.

www.princessehof.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's