Duotentoonstelling bij Galerie Stijl

In de tentoonstelling Structuren, Natuur en Ordening, van 15 november tot en met 30 december, vullen de aquarellen van Eugène Terwindt (1941) en tekeningen van Albert van der Weide (1949) elkaar op een vrije en ondogmatische manier aan.
Ze zijn in een bepaalde mate complementair. Vooraf ging een intensief traject, waarin de kunstenaars met elkaar spraken over de kern van hun kunstenaarschap, de praktijk van het maken en dat wat hen drijft. Ze ontdekten overeenkomsten in hun fascinatie voor de beeldvorming en kracht van de natuur. Beiden hebben een voorkeur voor heldere structuren en ritmes en het werken in series van samenhangende beelden. 

www.galeriestijl.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's