Frisse stillevens

Paul van Ernich (1960) presenteert zijn nieuwe serie olieverfschilderijen in de galerie van Hotel ’t Spijker in Beek-Ubbergen. De opening en lezing door de kunstenaar vinden plaats op vrijdag 9 november om 20.00 uur.
De expositie duurt van zaterdag 10 tot en met zondag 11 november van 11.00 uur tot 18.00 uur. Opvallend in deze werken is de synthese tussen realisme en abstractie, die wel als uniek bestempeld kan worden. Van Ernich heeft zich laten inspireren door de Japanner Senzo Wada die verrassende kleurcombinaties toepast. Soms volstaan drie kleuren om een schilderij een fris en eenvoudig, bijna grafisch karakter mee te geven. Alledaagse voorwerpen zoals fruit en eieren in een doosje, of groenten verpakt in plastic, gaan een spel aan met hun omgeving.

www.paulvanernich.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's