Overzichtsexpositie Nico Vrielink

Van 7 oktober tot en met 4 november wijdt galerie TON in Rucphen een allereerste overzichtsexpositie aan Nico Vrielink (1958). Deze meesterschilder en levenskunstenaar is terug in beeld na meer dan 500 internationale exposities. 
De overgave waarmee de in Brabant geboren Vrielink de afgelopen decennia zijn muze Jeane portretteerde, heeft een grote kring kunstkopers en bewonderaars opgeleverd. Talrijke musea en kunstverzamelaars in binnen- en buitenland koesteren inmiddels één originele Vrielink in hun collectie. Zijn inspiratie haalt hij nog steeds uit de mensen waarvan hij houdt. Zijn huidige vrouw, zijn kinderen, maar ook het beeld van zijn hond tijdens een wandeling. Thema’s en stijl worden vandaag de dag bepaald door belangrijke gebeurtenissen, zoals het overlijden van zijn vader en moeder of de recente vulkaanuitbarstingen op Bali, het eiland waar Vrielink een groot deel van het jaar woont. Eén blik is voldoende om te zien en te voelen wat deze meesterkunstenaar wil vertellen met zijn indrukwekkende, aangrijpende  museale beelden op doek. Een representatieve greep uit deze verhalen op papier en doek is nu te zien bij Galerie TON.

www.galerieton.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's