Meesterlijke tekeningen bij Pygmalion

Van 7 oktober tot en met 4 november is het thema van de najaarstentoonstelling bij Kunsthandel Pygmalion kunst op papier, oftewel grafiek, aquarellen, gouaches en tekeningen. Vooral tekeningen worden uitgelicht. 
Veel van de kunstenaars die aan bod komen waren lid van de Hollandsche Teekenmaatschappij, een internationale vereniging die eind 19de eeuw voortkwam uit de Haagse School. Te denken valt in dit verband aan David Oyens (Pijprokende man), Charles Rochussen, Isaac Israëls, George Breitner, Hendrik Haverman, Anthon van Rappard en Marius Bauer. Maar er is ook ander werk uit de 20ste eeuw te zien van onder meer Gerard Röling, Kurt Löb, Arie Kater, Jan Mensinga en Martin Engelman. Ook beeldhouwerstekeningen zijn in Maarssen vertegenwoordigd, van bijvoorbeeld Charlotte van Pallandt, Fioen Blaisse en Theresia van der Pant. Allemaal meesterlijke kunstenaars.

Openingstijden: Vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. En op afspraak

 

www.pygmalion-art.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's