Natuurtalent bij Kunsthandel Hein A.M. Klaver

Kunsthandel Hein A.M. Klaver in Baarn exposeert van 6 t/m 14 oktober werk van zes leden van de VBKN (Vereniging van Botanische Kunstenaars Nederland).
Onder de titel Natuurtalent wordt hun werk gecombineerd met tekeningen uit eigen collectie van kunstenaars zoals Theo van Hoytema, Maurits van der Valk en Theo Nieuwenhuis. Ook heeft de kunsthandel speciaal voor deze gelegenheid een aantal vroege tekeningen van Pieter van Loo en Hermanus de Wit weten te verwerven. Zilversmid Iris Nieuwenburg is uitgenodigd om een collectie sieraden te tonen die stuk voor stuk op de natuur geïnspireerde kunstobjecten zijn. Het werk van deze juwelenontwerpster wordt internationaal hoog gewaardeerd. Dit jaar was 18 mei uitgeroepen tot deWorldwide Day of Botanical Artdoor een samenwerkingsverband van botanische kunstenaars en instellingen uit 25 landen verspreid over alle continenten. In dit kader worden op nationaal niveau tentoonstellingen en andere activiteiten rondom florale werken georganiseerd. Dick Smit, kunstenaar en voorheen verbonden aan de Faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht, houdt in Baarn het openingswoord, op zaterdag 6 oktober om 15 uur. De exposerende VBKN-leden zijn Anita Walsmit-Sachs, Dick Smit, Els Hazenberg, Gesine Beermann-Kielhöfer, Giulliana Gallo Patti en Marloes Vreeburg.

 

Openingstijden: 

Zondag 7 oktober van 12.00-17.00 uur.

Van 8 oktober t/m 11 oktober bent u welkom op afspraak.

Vrijdag 12 oktober t/m zondag 14 oktober van 12.00-17.00 uur.

 

www.heinklaver.nl/natuurtalent

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's