Eerbetoon kunstenaar op Paper Art

Nel Linssen (1935-2016) is een van de belangrijkste sieraadkunstenaars die met papier werkten. Door te vouwen creëerde zij sieraden die herkenbaar zijn aan de karakteristieke techniek en het opvallende kleurgebruik. Haar keuze voor papier was een bewuste. Papier bood haar de mogelijkheid bepaalde vormen en structuren te maken, geïnspireerd door de natuur.

Volgens kenners is het belang van Linssens werk groot en haar invloed blijvend. CODA Museum in Apeldoorn eert Linssen tijdens Paper Art door de papieren sieraden te tonen die het in eigen collectie heeft. De tweejaarlijkse tentoonstelling Paper Art toont installaties, ruimtelijke werken en sieraden van internationale papierkunstenaars. Te zien t/m 29 oktober 2017.

 

CODA Museum, Vosselmanstraat 299 te Apeldoorn

www.coda-apeldoorn.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's