Koken met VOC-recepten

Op zondag 25 juni geeft Danny Jansen in het Nationaal Archief een lezing over koken in de VOC-tijd. Jansen is kok en fervent verzamelaar van historische kookgeschriften, hij maakt kookboeken en
-programma’s (voor onder meer 24Kitchen) en hij schrijft Vinds nieuwe rubriek Eetbaar verleden.

In het Nationaal Archief is nu De wereld van de VOC te zien, waarbij topstukken uit het wereldwijde VOC-archief voor het eerst tentoongesteld worden: unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen. VOC-recepten staan centraal tijdens deze lezing. Jansen vertelt ook over zijn eigen fascinatie voor eeuwenoude kookboeken en uiteraard laat hij zien hoe we vandaag de dag een VOC-recept kunnen bereiden.

 

Lees meer over historische kookboeken en over de VOC-tentoonstelling in de zomeruitgave van Vind.

 

Zondag 25 juni 13.00-14.00 uur

Deelname: € 10,- (inclusief entree De wereld van de VOC en koffie/thee)

Reserveer hier (vol = vol)

 

Nationaal Archief

Prins Willem Alexanderhof 20, Den Haag

www.gahetna.nl

De wereld van de VOC is te zien t/m 7 januari 2018.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's