Cees Bantzinger bij Hein Klaver

Kunsthandel Hein Klaver bestaat 25 jaar en daarom worden er dit jaar allerlei activiteiten ondernomen.
Allereerst kunt u vanaf 12 februari bij de Baarnse kunsthandelaar genieten van tekeningen van Cees Bantzinger (1914-1985). Hij behoorde in Nederland tot de bekendste illustratoren van dag- en weekbladen, bibliofiele dichtbundels van Bertus Aafjes en Gerrit Achterberg, fictie en non-fictie. Ook met zijn vrije werk oogstte Bantzinger veel lof, in het bijzonder met zijn tekeningen van vrouwen en met modeltekeningen. Zijn werk maakt deel uit van het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en het Persmuseum.

Op zondag 12 februari om 15 uur wordt de tentoonstelling geopend door de schrijver en biograaf Wim Hazeu, die in zijn functie van televisieproducent en uitgever tal van kunstprogramma’s en -boeken maakte.

Zie verder: www.heinklaver.nl.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's