Familiefotografie rond 1900

In het Amsterdamse Stadsarchief aan de Vijzelstraat wordt in de reeks Amsterdam in Gesprek op zondag 4 december aandacht geschonken aan Familiefotografie en de burgercultuur rond 1900.
Gastsprekers zijn Ileen Montijn (historica en schrijfster) en Anneke van Veen (conservator fotografie Stadsarchief Amsterdam). De periode rond 1900 was niet alleen een kantelpunt in de geschiedenis van de fotografie, maar ook binnen de klassenbewuste burgerij die door stijgende welvaart het leven in eigen huis, buurt en stad kon vastleggen op de gevoelige plaat. Daardoor kan het publiek nu, naast het werk van Olie, Eilers en Breitner, ook de foto’s van vele onbekende en anonieme meesters  bewonderen. De toegang is gratis. Aanvang: 15.00 uur. NB: het aantal zitplaatsen is beperkt.

 

Vliegtuigjes vouwen

Tijdens de lopende tentoonstelling 110 jaar Schiphol (t/m 7 mei 2017) kunnen kinderen iedere zondag van 2 tot 4 uur de allermooiste vliegtuigmodellen komen vouwen. Ze zullen leren om verschillende vliegtuigmodellen te vouwen en kunnen deze meteen uittesten. De vraag is hierbij natuurlijk wie het mooiste vliegtuigje vouwt en wie het verst kan gooien!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's