100 jaar Schiphol

Luchthaven Schiphol en het Stadsarchief Amsterdam vieren 100 jaar Schiphol. De fototentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam toont de mooiste foto’s uit het archief van Schiphol en een prachtige digitale animatie Schiphol 1916-2016.

Op het modderige veld in de Haarlemmermeerpolder landden in 1916 de eerste militaire vliegtuigen, vier jaar later werden de eerste passagiers verwelkomd. Inmiddels ontvangt onze nationale luchthaven 60 miljoen passagiers per jaar. De selectie foto’s uit het omvangrijke fotoarchief van Schiphol biedt een unieke kijk in de geschiedenis van Schiphol. De pioniersjaren, de oorlogstijd, de opkomst van de jets, een dagje Schiphol en het uitzwaaien op het panoramaterras.  De tentoonstelling is te bezichtigen in de centrale hal van het Stadsarchief aan de Vijzelstraat en duurt t/m 27 november. De toegang is gratis. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's