MuseumCamp 2016 in Allard Pierson

Meer dan 100 museumprofessionals gaan binnen drie dagen en met minimale middelen een unieke tentoonstelling bouwen. Vrijdag 8 juli is de aftrap in het Amsterdamse Allard Pierson Museum, waarna op zondagmiddag 10 juli de tentoonstelling ‘Museummakers’ haar deuren opent.
MuseumCamp is een initiatief van het museum gebaseerd op een idee van museumvernieuwer Nina Simon, auteur van het boek The Participatory Museum (2010) en directeur van het Santa Cruz Museum of Art and History. Centraal in haar visie staat ‘visitor participation’: hoe laat je bezoekers participeren in het museum? Interactie met bezoekers maakt musea en andere culturele instellingen dynamischer en relevanter voor de samenleving. De objecten worden beschikbaar gesteld door het museum en door de Bijzondere Collecties. MuseumCamp wordt georganiseerd in samenwerking met Waag Society, Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Crossmedia en Reinwardt Academie.

www.allardpiersonmuseum.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's