Stadstekenaars van Amsterdam

Tot en met 11 september is er in de expositieruimte van het Amsterdamse Stadsarchief aan de Vijzelstraat de tentoonstelling Stadstekenaars van Amsterdam te zien, waarbij 15 kunstenaars hun werk tonen.

Onder de exposanten zijn de drie Stadstekenaars van Amsterdam, in 2014 door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Stadsarchief in het leven geroepen. Stadstekenaar Hamid el Kanbouhi werd in 2015 opgevolgd door Dieuwke Spaans die op haar beurt het Stadstekenaarschap heeft overgedragen aan Arie Schippers, de derde Stadstekenaar. Op zondag 19 juni wordt het thema besproken en toegelicht door de huidige stadstekenaar Arie Schippers en de kunstjournalist Gijsbert van der Wal.

www.amsterdam.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's