Expositie Hildo Krop

Nu het eeuwfeest van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKB) naderbij komt (2018) heeft deze belangenvereniging alvast een voorschot genomen door in samenwerking met het Hildo Krop Museum Rams Woerthe in Steenwijk een expositie te organiseren met werk van tien Nederlandse beeldhouwers: Petra Boshart, Mieke Kleinendorst, Marina van der Kooi, Rob Schreefel, Eja Siepman van den Berg, Joep Struyk, Catharina van der Ven, Helen Vergouwen, Marcel van Zijp en Gonda van der Zwaag.

In 1918 nam Hildo Krop met enkele andere beeldhouwers, onder wie Joseph Mendes da Costa en Oswald Wenckebach, het initiatief tot de oprichting van de NKB. Ook deed Krop mee met de eerste tentoonstelling die de NKB in het Amsterdamse Stedelijk Museum organiseerde. Nu, bijna 100 jaar later, toont een nieuwe lichting kunstenaars, als erven van Krop, werk in en rond de museumvilla die zijn naam draagt. Hildo Krop, erven zonder testament is te zien van 11 juni t/m 2 oktober 2016.

 

Museum Hildo Krop Rams Woerthe

Gasthuislaan 2

8331 MX Steenwijk

www.hildokrop.nl

 

Behalve op maandag en vrijdag dagelijks geopend van 11.00-16.00 uur.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's