Kelders Slot Schaesberg geopend voor publiek

Op tweede pinksterdag 16 mei 2016, tijdens de landelijke ‘Dag van het Kasteel’, zullen de nog resterende  kelders van kasteel Schaesberg, voor het eerst sinds eeuwen, permanent worden opengesteld voor het publiek.

De afgelopen maanden is er door de bouwploeg van Slot Schaesberg hard gewerkt om de kelders middels eiken trappen en vlonders weer toegankelijk te maken. In de eerste helft van de 18de eeuw is een groep zogenaamde Bokkenrijders gevangen gezet op kasteel Schaesberg. Een groot aantal is hier ook verhoord en ter dood veroordeeld. De opening van de kelders staat dan ook in het teken van de Bokkenrijders. Op deze dag is er rond de opening van de kelders een aansprekend programma voor jong en oud samengesteld.

Zie www.slotschaesberg.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's