Nieuwe Lusten bij MOTI in Breda

In het kader van het Jheronimus Bosch 500-jaar presenteert het Museum Of The Image (MOTI) vanaf april 2016 de tentoonstelling Nieuwe Lusten. Hierin staat het schilderij Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch centraal.

MOTI heeft voor de tentoonstelling onderzoek gedaan naar de culturele erfenis van Jheronimus Bosch. Naast de tentoonstelling, brengt MOTI in samenwerking met Uitgeverij de Geus de publicatie Nieuwe Lusten uit. Hierin hebben tal van hedendaagse Nederlandse schrijvers zich literair laten inspireren door het wereldberoemde schilderij. Aan de hand van 21 scènes in het drieluik, maken de schrijvers een literair onderzoek in de vorm van een kort verhaal over het schilderij en de symboliek die hierin herkenbaar en nog altijd actueel is.

 

MOTI, Boschstraat 22, Breda. www.motimuseum.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's