Verwervingen en schenkingen Tegelmuseum

Het Nederlands Tegelmuseum te Otterlo toont van 23 januari t/m 28 maart zijn nieuw verworven schatten: bijzondere schenkingen en bruiklenen, die een waardevolle aanvulling op de bestaande collectie vormen.

In de jaren rond 1900 wordt het mode om tegeltableaus naar bestaande oude en (destijds) moderne schilderijen te maken. Door het gebruik van nieuwe technieken en grondstoffen konden schilderijen van tijdgenoten levensecht worden nageschilderd op tegels. Tal van nieuwe plateelbakkerijen wilden zich daarbij bewijzen door de kwaliteit van het handschilderwerk. Sommige plateelschilders legden fotografisch nauwkeurige stadsgezichten vast of maakten originele ontwerpen op tegels.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's