Onderscheiding Westfries Museum

Het Westfries museum uit Hoorn is op de Best in Heritage conferentie, die afgelopen weekend werd gehouden in Dubrovnik, onderscheiden voor de manier waarop het heeft gereageerd en ingespeeld op de discussie die in 2011 ontstond rond het standbeeld van Jan Pietersz. Coen.

Het project ‘De zaak Coen’ werd door de 28 deelnemende organisaties uit heel de wereld gekozen tot het meest invloedrijke project van 2015. Museumdirecteur Ad Geerdink ontving bij wijze van onderscheiding de ‘Best of the Best Award’ en mag zich in november als winnaar presenteren op de grootste museumbeurs ter wereld, de Exponatec in Keulen. Het museum mag zich voortaan lid van de Best in Heritage Excellence Club noemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's