Overzichtsexpositie Willy Gorissen

De Limburgse schilder en tekenaar Willy Gorissen (1915 – 2006) liet bij zijn overlijden een groot, artistiek oeuvre achter, waarvan vanaf september  een eerste selectie wordt getoond bij Museum van Bommel van Dam.

De expositie Een verzwegen loflied focust thematisch op de (stads)landschappen, hoofdzakelijk in en rondom Maastricht, die tussen 1935 en 1970 zijn gemaakt. Stuk voor stuk sterk constructivistische en intens kleurige, picturale visies op Limburg. Omdat de kunstenaar tijdens zijn leven z’n werk aan vrijwel niemand toonde, zijn maar weinigen met z’n werk bekend. Vanaf 20 september presenteert Museum van Bommel van Dam in Venlo een overzichtsexpositie.

www.vanbommelvandam.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's