De Oranjezaal digitaal

Koning Willem Alexander heeft een website over kunsthistorisch onderzoek en restauratie van de Oranjezaal geopend voor publiek. De digitale publicatie ‘De Oranjezaal: catalogus en documentatie’ is te raadplegen via www.oranjezaal.rkdmonographs.nl. Willem-Alexander opende de website met behulp van een iPad, waarmee het beeld verscheen van Amalia van Solms (1602-1675). Zij gaf opdracht voor de schilderingen en architectuuronderdelen ter nagedachtenis aan haar man stadhouder Frederik Hendrik (1584-1647) in de Oranjezaal van Paleis Huis Ten Bosch.
Voor, tijdens en na de restauratie van de Oranjezaal vond diepgaand onderzoek naar de schilderingen en decoraties plaats. Informatie over de restauratie en de uitkomsten van het kunsthistorisch, archivalisch en materiaaltechnisch onderzoek zijn nu toegankelijk via de digitale catalogus. De publicatie werd ontwikkeld door het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, NWO financierde een deel van het onderzoek.

 

Lees meer over de Oranjezaal in Vind 17.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's