Kaap-Hoornquiz in Westfries Museum

In 2016 is het 400 jaar geleden dat voor het eerst Kaap Hoorn werd gerond. Ter gelegenheid daarvan brengt het Westfries Museum in Hoorn een speciale tentoonstellingseditie van de populaire kennisquiz Twee voor Twaalf.

Op twaalf schermen vertelt presentatrice Astrid Joosten diverse verhalen over de ontdekkingsreis, telkens afgerond met een vraag, waarop de bezoeker het antwoord moet zien te vinden. Net als in de quiz leveren de twaalf antwoorden letters op waarmee een toepasselijk twaalfletterwoord kan worden gemaakt.

De grote blikvanger in de expositie is een enorm uitvergrote kaart van het zuidelijkste deel van het Zuid-Amerikaanse continent, waarin tal van vitrines verwerkt zijn. Hierin zijn voorwerpen te zien die een licht werpen op de geschiedenis van Kaap Hoorn. Vanaf 13 juni.

Westfries Museum, Rode Steen, Hoorn.
Open: maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur
www.wfm.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's