Portret van Alkmaar

Sinds 6 juni is bij Stedelijk Museum Alkmaar de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Portret van Alkmaar’ te zien, waarbij de bezoeker kennismaakt met de getalenteerde inwoners en de verrassende episodes uit de geschiedenis van de stad.

Een hedendaagse en interactieve opstelling over hetgeen Alkmaar typeert en wat Alkmaar heeft gevormd. Aan de hand van objecten, uit eigen collectie of afkomstig van bruikleengevers, replica’s, geluid of filmbeelden wordt het verhaal van Alkmaar geschetst. In de zaal staan vijf ‘eilanden’ opgesteld waarop belangrijke of typische voorwerpen te zien zijn. Elk eiland heeft zijn eigen hoofdthema en wordt geïntroduceerd door een bijzondere Alkmaarder.

stedelijkmuseumalkmaar.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's