Late Rembrandt tentoongesteld

In het Rijksmuseum te Amsterdam is t/m 17 mei 2015 ‘Late Rembrandt’ te zien. De tentoonstelling, geopend door koning Willem-Alexander, bundelt een unieke serie schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte. Een groot deel van de ruim 100 tentoongestelde werken is afkomstig uit particuliere collecties.

Een laatste soortgelijke grote Rembrandt-tentoonstelling in Nederland was in 1969. En nooit eerder werd hier uitsluitend het latere werk geëxposeerd. ‘Late Rembrandt’ was al te zien in The National Gallery in Londen en trok daar honderdduizenden bezoekers. Vanwege de verwachte drukte is het Rijksmuseum de komende maanden ook geopend op vrijdagavond tot 22.00 uur.

 

www.rijksmuseum.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's