Bijeenkomst Heilig en Profaan

Op zaterdag 28 februari as. organiseert Stichting Middeleeuwse Religieuze en Profane Insignes een bijeenkomst waar metaaldetectorzoekers en (amateur)archeologen hun laatmiddeleeuwse religieuze en profane insignes kunnen laten determineren en fotograferen. Insignevondsten die niet in de drie eerdere delen van Heilig en Profaan zijn opgenomen, kunnen worden aangemeld voor Heilig en Profaan 4, cat. 1, die momenteel wordt voorbereid. Of de ‘nieuwe’ vondsten in aanmerking komen voor publicatie wordt ter plekke beoordeeld door het determinatieteam: H.J.E. van Beuningen, Hanneke van Asperen, Jos Koldeweij, Willy Piron en Willemijn Gertsen.

Wilt u die dag aanwezig zijn? Laat dat dan s.v.p. voor 21 februari weten via info@medievalbadges.org. Dit mailadres kan ook gebruikt worden om insignes voor HP 4.1 aan te melden (incl. vindplaats, afmetingen en goede foto’s) tot uiterlijk 28 februari as..

Rhodensteijnselaan 15, 3947 NB Langbroek 
Van 10.00-16.00 uur (parkeergelegenheid aanwezig).

 

www.medievalbadges.org

Lees meer over HP 4.1 en het verhaal achter een bijzonder insigne in Vind 15.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's