Groninger Museum koopt werk Helmantel

Het Groninger Museum heeft het schilderij Gezicht op de noordmuur van het koor van de Nicolaikerk te Appingedam (2012) van Henk Helmantel aangekocht. Directeur Andreas Blühm had al eerder aangegeven graag een werk van de kunstenaar in de collectie te hebben.

Volgens hem is ‘Helmantel een kunstenaar die weliswaar oppervlakkig gezien in de stijl van de oude meesters werkt, maar zijn zijn composities en kleurgebruik wel degelijk door de moderne en abstracte kunst beïnvloed’. Hoewel twee eerdere directeuren jarenlang volhielden dat het werk van de kunstenaar niet in het museum zou thuishoren, heeft dit fraaie schilderij van een Gronings monument zijn bestemming gevonden. Het schilderij is aangekocht met financiële steun van de BankGiro Loterij.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's