Zuiderzeemuseum zoekt ‘Springers’

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is op zoek naar werken van kunstschilder Cornelis Springer (1817-1891). Het museum hoopt daarmee van 12 december 2015 tot en met 27 maart 2016 een grote tentoonstelling over het werk van de bekende kunstenaar neer te zetten.

Deze richt zich op de bezoeken van Springer aan de diverse Zuiderzeesteden zoals Amsterdam, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Makkum, Monnickendam, Edam, Naarden, Harderwijk, Elburg, Kampen en Hindeloopen.

Wie in het bezit is van schilderijen, aquarellen of tekeningen van deze steden kan contact opnemen met het Zuiderzeemuseum via springer@zuiderzeemuseum.nl of 0228-351111. Ook documenten betreffende de schilder, zoals foto’s, brieven, schetsboeken of andere archivalia zijn van harte welkom. Alle reacties worden uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's