Museum Meermanno in nood

Museum Meermanno, het oudste boekenmuseum ter wereld, dreigt volgend jaar z’n deuren voor het publiek te moeten sluiten als het niet op korte termijn z’n inkomsten weet te vergroten.

Daarom is het museum de actie ‘Boek zoekt vrouw, man of bedrijf’ gestart om zich zo te verzekeren van het behoud van de (zichtbaarheid van de) unieke boekencollectie. Voor een bepaald bedrag (van 50 tot 5000 euro) kunt u een boek adopteren uit de collectie van het museum waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat: handschrift, incunabel, of gedrukt boek uit de oude of moderne collectie.

Tegenover deze donaties staan aantrekkelijke tegenprestaties, variërend van een certificaat waarin uw bijdrage wordt vermeld, tot het inzien van het gekozen boek met de conservator, waarbij de laatste een toelichting geeft op de conserveringswerkzaamheden. Omdat Museum Meermanno de ANBI-status heeft, zijn donaties aftrekbaar voor de belasting.

Heeft u vragen over deze actie, mailt u dan naar boekzoekt@meermanno.nl of neem contact op met Aafke Boerma, telefoon 070-3462700.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's