Foto’s van Emmy Andriesse

Ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van Emmy Andriesse (1914-1953) toont het Van Gogh Museum vanaf 6 juni haar bijzondere fotocollectie van deze vooruitstrevende fotografe in de tentoonstelling De wereld van Van Gogh: foto’s van Emmy Andriesse.

Andriesse maakte een jaar voor haar dood een reis door de Provence om – in opdracht van een uitgever – de onderwerpen te fotograferen die Vincent van Gogh heeft geschilderd. Ze bezocht de plekken waar Van Gogh woonde en werkte en had, net als de schilder, interesse voor de eenvoudige mens en het gewone leven. Het resultaat was een serie meesterlijke foto’s in de geest van schilderijen en tekeningen van Van Gogh, die bovenal Andriesse’s eigen kracht toonden: haar vermogen de wereld om haar heen op het juiste moment in haar lens te vangen. De selectie van 50 foto’s laat zien hoe Van Gogh kunstenaars na zijn dood bleef inspireren.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's