UvA verwerft unieke collectie kinderprenten

Verzamelaar Nico Boerma schenkt zijn collectie kinderprenten aan de Universiteit van Amsterdam. De waardevolle collectie, met tal van uiterst zeldzame prenten, vormt een belangrijke aanvulling op de verzameling populair drukwerk die al bij de UvA aanwezig was.

Nico Boerma, voormalig docent klassieke talen, toerisme en geschiedenis uit Landsmeer, is al vele decennia een gepassioneerd verzamelaar van volks- en kinderprenten. Zijn schenking omvat zo’n 4500 kinderprenten van de 17de tot de vroege 20ste eeuw. Eerder schonk hij zijn verzameling kermis- en nieuwjaarswensen, liedteksten en wensbrieven aan de UvA. Al dit materiaal wordt beheerd door de Bijzondere Collecties van de UvA, waar zich nu de grootste verzameling populair drukwerk in Nederland bevindt.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's