Rondleidingen Nationaal Archief

Op 5 en 6 april (Museumweekend) opent het Nationaal Archief zijn deuren, de depots van het archief worden dan opengesteld en er worden rondleidingen georganiseerd door dé bewaarplaats van de Nederlandse geschiedenis.

Langs 125 km archiefmateriaal, 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten en tekeningen. En voor iedereen vanaf 8 jaar die daarna zijn inspiratie kwijt wil, organiseert het Nationaal Archief een workshop historisch striptekenen.

Het is voor de 33ste keer dat de musea dat weekend hun deuren openen voor (nieuw) museumpubliek. Veel musea kunnen dan met korting worden bezocht en soms is de toegang gratis. Tijdens het weekend worden er allerlei activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen.

Nationaal Archief, Prins Willem Alexanderhof 20, Den Haag

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's