Feestelijke opening Waterland Boerhaave

Op donderdag 20 maart 2014 zal minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in Museum Boerhaave de feestelijke opening verrichten van Waterland Boerhaave, een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van Museum Boerhaave.

Een vrolijke plek in het historische hart van Leiden, waar kinderen van 4 tot 12 kunnen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land. In Waterland Boerhaave gaan kinderen een polder droogmalen, bootjes lossen in de haven en een weerstation bedienen. De kinderen kunnen zelf de handen uit de mouwen steken en de eigenschappen van water ontdekken. Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog?

Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, 2312 WC Leiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's