Straatwerken in Westfries Museum

Wellicht heeft u nog nooit van hem gehoord. Toch is Leonard Bramer een van de grote namen in de 17de-eeuwse teken- en schilderkunst. Zijn tekeningen hadden leven en werken in een Hollandse stad tot onderwerp.

Verhalen van sjouwende mannen met loodzware bakken turf op hun rug, of manden met appels die uit aangemeerde schuiten worden gehaald, en van een pamfletverkoper die het laatste nieuws en de vetste roddels over straat schreeuwt.

De tentoonstelling omvat een serie van 66 tekeningen uit de bijzondere collecties Universitaire Bibliotheken Leiden die nog nooit in z’n geheel in Nederland te zien is geweest. Met behulp van een tablet leert u de achtergronden en finesses van Bramer’s werk kennen. Een combinatie van Kunst met een grote K en kleine weetjes en feitjes over leven en werk van de gewone man in de 17de eeuw. De tentoonstelling duurt tot en met 2 maart 2014.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's