Nacht van het zilver

Op zaterdag 14 december vindt in Schoonhoven de zesde editie van de Nacht van het Zilver plaats. Tijdens dit jaarlijkse, exclusieve winterevenement, dat duurt van 18.00 uur tot middernacht, schitteren tientallen goud- en zilversmeden én hun kunstwerken in de diverse ateliers.

Smeedgeluiden klinken deze zaterdagavond door het centrum van de stad, waar brandende vuurkorven symbool staan voor de deelnemende kunstenaars. Tijdens de Nacht van het Zilver staan de deuren van de ateliers open voor bezoekers en tonen edelsmeden hun kunsten. De circa 2.500 bezoekers die ‘de Nacht’ jaarlijks trekt, krijgen een diversiteit te zien van authentieke werkplaatsen tot moderne prachtstukken.

Vanaf de turfkelder onder het historische stadhuis begeleiden stadsgidsen met fakkels bezoekers door de stad. Uniek is dat alle goud- en zilversmeden zich in het centrum van Schoonhoven en op loopafstand van elkaar bevinden. Allen heten zij bezoekers van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen.

Voor het laatste nieuws: www.nachtvanhetzilver.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's