Westfries Museum genomineerd voor vakprijs

Het Westfries Museum is genomineerd voor de Artifex Award 2013. Deze vakprijs, in het leven geroepen door Cultureel Organisatiebureau Artifex uit Amsterdam, wordt jaarlijks uitgereikt aan musea die zich onderscheiden op het gebied van cultureel ondernemerschap.

Het museum is genomineerd voor het project ‘De zaak Coen’, waarmee het in 2012 inspeelde op de verhitte discussie rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen. Dit leverde behalve een bijzondere expositie in de vorm van een rechtszaak ook een prachtige glossy op, de ‘Coen’, waarin, met een knipoog naar de populaire ‘personal magazines’, de historische persoon Coen van vele kanten wordt belicht. De uitreiking van de awards vindt plaats op 28 oktober in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, de winnaar van vorig jaar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's