Unieke verzamelaarsatlas én expositie

Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam zetten dit jubileum luister bij met de tentoonstelling Atlas der Neederlanden: de dageraad van het Koninkrijk.

Het middelpunt van de tentoonstelling is genoemde atlas. Dit immense verzamelwerk, bestaande uit negen zware, in leer gebonden foliobanden met in totaal 619 gedrukte en handgetekende kaartbladen uit de late 17de, 18de en vroege 17de eeuw, geeft een gedetailleerd topografisch totaalbeeld van Nederland en, deels, België in de periode tot en met de Franse Tijd en de jaren onmiddellijk daarna. De tentoonstelling zal op 17 oktober worden geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's