Gestolen kunst terug in museum

Twee kunstwerken die dit voorjaar werden gestolen zijn weer terug in Museum van Bommel van Dam te Venlo. De reliëfs van papier-maché, gemaakt door de prominente Nulbeweging-vertegenwoordiger Jan Schoonhoven (1914-1999), werden onlangs afgegeven bij de politie. Eén man is aangehouden op verdenking van heling.

In maart werden in totaal drie werken ontvreemd uit het museum. Het derde werk kwam aan het licht dankzij de Nederlandse kunsthandelaar Paul van Rosmalen van galerie Borzo: hij ontdekte dat het onder een andere titel werd aangeboden bij veilinghuis Sotheby’s in Londen. De reliëfs worden voorlopig niet geëxposeerd. Het museum wil eerst onderzoeken in hoeverre ze beschadigd zijn door de roof.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's