Publiek kiest favoriete Rembrandts

Ten behoeve van de tentoonstelling De 100 mooiste van Rembrandt wil het Haarlemse Teylers Museum voor 15 september van u weten welke van zijn etsen en tekeningen u de mooiste vindt en waarom u dat vindt. Wie een stem uitbrengt, maakt kans op een origineel kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Alex Jacobs, die vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘de nieuwe Rembrandt’.

Actie Rembrandt ingelijst
Om dat prachtige werk tot z’n recht te laten komen, heeft het museum 100 nieuwe lijsten nodig, die in totaal zo’n 50.000 euro zullen gaan kosten. Door bezuinigingen in de culturele sector kan het museum dit niet zelf betalen en doet men een oproep aan de kunstliefhebbers een steentje bij te dragen. De grote tentoonstelling opent op 28 september a.s.

Zie ook www.teylersrembrandt.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's