Zeist viert Vrede van Utrecht

Op zaterdag 15 juni gaat in het openluchttheater van Slot Zeist de tentoonstelling ‘Zeist viert Vrede – Vrede van Utrecht 300 jaar’ van start, en wel met een spectaculaire publieksopening met live muziek en cabaret. Aanvang 15.45 uur. Gratis toegankelijk voor iedereen!

In het Slot zelf is een bijzondere expositie ingericht die tot september te zien is. Er worden reproducties van historische etsen en schilderijen getoond, maar ook van het ondertekende verdrag van de vrede van Utrecht. Daarnaast is werk te zien van 30 kunstenaars uit Zeist en omgeving die zich door deze historische gebeurtenis hebben laten inspireren. Dichters uit de regio hebben bij elk kunstwerk een gedicht geschreven.

www.slotzeist.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's