TEFAF

Zondag 24 maart werd TEFAF Maastricht 2013 afgesloten. De beurs trok in de afgelopen elf dagen, inclusief de voorbezichtiging, meer dan 70.000 bezoekers. Onder hen een aantal van de meest actieve internationale privéverzamelaars en musea.
De verkopen waren goed en overeenkomstig de verwachtingen. Zo kon Koetser Gallery uit Zürich met trots de verkoop melden van Alexander en Roxanna, een olieverfschilderij op paneel door Peter Paul Rubens (1577-1640).

Cijfers

Bij de opbouwzijn meer dan 200 mannen en vrouwen gedurende 21 dagen gezamenlijk 48.500 uur in touw geweest. Er werden ruim 100.000 bloemen, waaronder 36.000 rozen, gebruikt om de beurs te versieren. 30.000 spots verlichtten de gangpaden en kunstwerken. De vernissage op 14 maart werd bezocht door circa 9.200 gasten. Hoogtepunt van de catering die dag waren 11.200 glazen champagne en 155.000 hapjes, bereid door 80 koks en geserveerd door 250 man bedienend personeel. Gedurende de beursperiode waren er 376 meer vluchten dan gewoonlijk op Maastricht-Aachen Airport.

De volgende editie van TEFAF Maastricht vindt plaats van 14-23 maart 2014.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's