Vind 8 nu verkrijgbaar

Met onder meer: Het ware verhaal achter Charles Dickens (1812-1870). De schrijver werd wereldberoemd dankzij zijn prachtige boeken, maar zijn eigen leven laat zich ook lezen als een roman. EXTRA: Win de complete Dickens-cd set!

En:

Affiches van Frans Mettes

Jarenlang bepaalden ze het straatbeeld: de affiches van Frans Mettes (1909-1984). Het Spoorwegmuseum houdt een tentoonstelling. ‘Het benadert kunst met een hoofdletter K.’

De ongeluckighe Voyagie

Als hun schip in 1653 strandt voor de Koreaanse kust, wacht de overlevenden niet bepaald een warm welkom. VOC-er Hendrik Hamel brengt verslag uit. En hoe.

Filigrana-glas

Bij zijn bezoek aan Venetië in 1709 ontvangt koning Frederik IV ‘een krankzinnig kostbaar cadeau’. Het bevat opvallend veel filigrana-glas. Wat was de reden?]

De schout, zijn hond en het schandaal

Een schout die zijn overleden hond een elitebegrafenis geeft: koren op de molen van schotschriftschrijvers en pamflettisten. Over een schandaal in 1634.

Loddereindoosjes

Meesterzilversmid Cornelis van Hoek maakte eind 18de eeuw voor elke politieke kleur een zogenaamd loddereindoosje. Collaboratie of bewijs van zakelijk instinct?

Vrouwvolk en vaderland

Het Koninkrijk der Nederlanden ontstond in een woelige periode. Hoe werd die beleefd door de rijke weduwe Johanna Borski en ‘raddraaier’ Mietje Hulshoff?

De Rede van Texel

Jarenlange studie naar historische scheepswrakken bij Texel leverde niet alleen positieve informatie. ‘De kans op behoud is nihil als er geen onderhoud wordt gepleegd.’

Aardewerk uit Gouda (1570-1940)

De 16de-eeuwse pottenbakkers van Gouda wisten een vooraanstaande plek op de aardewerkmarkt te veroveren. Een geschiedenis in rood, geel en groen.

Koop Vind 8 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's