Delfts blauw in Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag, dat beschikt over een van de mooiste en grootste collecties Delfts aardewerk ter wereld, vervult als kenniscentrum op dit gebied een belangrijke rol.

Met de permanente presentatie die vanaf 1 december in de stijlkamers te zien is, wordt de spannende geschiedenis van vier eeuwen Delfts aardewerk nu ook binnen de muren van het museum inzichtelijk gemaakt. Naast het welbekende blauwwitte Delfts zijn ook kakelbonte exemplaren te zien en behalve fantasie prikkelende tulpenvazen worden ook eenvoudige borden getoond en zelfs een Nijntje spaarpot. Een installatie laat zien dat ook hedendaagse ontwerpers zich door de voorbeelden van weleer laten inspireren. Delfts blauw is nog altijd zeer geliefd!

Deze tentoonstelling en de daarbij verschijnende, gelijknamige publicatie Het wonder van Delfts blauw wordt mede mogelijk gemaakt door Aronson Antiquairs. Deze in 1881 opgerichte Amsterdamse kunsthandel is internationaal vermaard op het gebied van Delfts aardewerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's