Unieke zegelpenning gevonden

Bij grondwerkzaamheden in het Noordhollandse Bovenkarspel is, behalve Italiaans aardewerk, ook een unieke loden zegel gevonden. De vier centimeter grote penning blijkt uit de 16de eeuw te stammen en is afkomstig uit Venetië.

Nooit eerder werd er in ons land een dergelijk zegel gevonden. Hoe de penning, die werd gebruikt om documenten mee te verzegelen, in Bovenkarspel terecht is gekomen, is tot nog toe een mysterie. De Historische Vereniging Oud Stede Broec was er als de kippen bij om zich met deze vondst in te schrijven voor de verkiezing van ‘Je Beste Vondst’, uitgeschreven door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's