Van Schendel-instuif Breda’s Museum

In Breda’s Museum is vanaf zaterdag 10 november het werk van één van Nederlands bekendste romantische schilders te bewonderen: Petrus van Schendel. Het is voor het eerst dat er van deze vermaarde kunstenaar een overzichtstentoonstelling bijeen wordt gebracht.

Bruiklenen komen uit heel Europa, want Van Schendel had in zijn tijd een internationale reputatie. De tentoonstelling wordt 10 november geopend door commissaris van de koningin Wim van de Donk. Zondag 11 november biedt Breda’s Museum eenmalig gelegenheid om de tentoonstelling Petrus van Schendel gratis te bezoeken. Tussen 14.00 en 17.00 uur is het Open Huis en kan een ieder de romantische werken gratis bewonderen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's