Centraal Museum via Google Art Project

Vanaf vandaag zijn honderd topstukken van het Centraal Museum online in hoge resolutie te bekijken via Google Art Project. Vorig jaar is Google dit project gestart, waarbij bezoekers gedetailleerd kunnen inzoomen op kunstcollecties van internationale galerieën en musea.

Het project van Google biedt iedereen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot verschillende kunstwerken en collecties: schilderijen, beeldhouwwerken maar ook street-art en fotografie. In totaal bevat de database nu meer dan 35.000 kunstwerken van 180 musea uit 40 landen, waaronder de Tate Gallery in Londen, het Metropolitan Museum in New York en het Uffizi in Florence. De samenwerkingen worden steeds verder uitgebreid met meerdere partners. Het Google Art Project is revolutionair op het gebied van gedetailleerd inzoomen op de afbeeldingen in combinatie met Engelstalige objectbeschrijvingen. Sinds de lancering van het project hebben al meer dan 15 miljoen mensen de site bezocht en zijn er meer dan 300.000 persoonlijke collecties samengesteld.

www.googleartproject.com/collection/centraal-museum/

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's