Archeologisch spreekuur Lelystad en Urk

Met ingang van vrijdag 5 oktober aanstaande kunt u van 13.00 tot 16.30 uur in Museum Nieuw Land in Lelystad terecht met uw bodemvondsten of bijzondere voorwerpen. Ook vindt er van 16.00 tot 17.00 uur een spreekuur plaats in de FlevoMeer Bibliotheek op Urk. Op het maandelijkse archeologisch spreekuur komen regelmatig de meest bijzondere voorwerpen op tafel. Op een van de spreekuren werd onder andere een 1.80 meter grote ijszaag gevonden op een akker bij het NOZEMA zenderpark. Ook werd een bijzonder mooie geweibijl aangeboden. Deze was vervaardigd uit een elandgewei en werd 25 jaar geleden gevonden tijdens sorteerwerk op een landbouwbedrijf bij Biddinghuizen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's