Jacques Goudstikker postuum geëerd

Marei Von Saher heeft namens haar schoonvader -de gelauwerde kunsthandelaar Jacques Goudstikker- de erepenning van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) in ontvangst genomen, overhandigd door voorzitter Robert Aronson.

Von Saher, de enig overgebleven erfgenaam van de beroemde firma Goudstikker, was geëmotioneerd om op deze ‘heilige’ grond -de voormalige galerie van Jacques Goudstikker, die hij in 1940 halsoverkop moest achterlaten- de erepenning in ontvangst te mogen nemen.

Goudstikker was voorzitter van de nu honderdjarige VHOK van 1928 tot 1940, het jaar waarin hij door een tragische ongeval, overleed. Jacques Goudstikker heeft niet alleen veel betekend voor de vereniging, maar ook voor de gehele kunstbranche en kunstliefhebbers, waaronder het grote publiek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's