Schilderijen Luc Verschuren op de stripdagen

Tijdens de Stripdagen Haarlem en nog een paar weken daarna, toont Kunstcentrum Haarlem schilderijen van Luc Verschuuren.

Op het eerste gezicht lijkt het werk van Luc Verschuuren een simpele navolging van PopArt uit de jaren 60. Vergelijkingen met Andy Warhol en Roy Liechtenstein zijn gemakkelijk te leggen. Evenals zijn illustere voorgangers maakt Verschuuren gebruik van kant en klare beelden – in zijn geval een stripverhaal – vanwege de grote duidelijke zeggingskracht die dit hem biedt. Anders dan de PopArt van toen en misschien juist omdat het zo duidelijk wijst naar de 60er jaren, is het werk van Verschuuren niet gespeend van een eigen vorm van ironie.

Verschuuren zet niet de consumptiemaatschappij te kijk zoals zijn beroemde voorgangers, noch is zijn kunst politiek-sociaal geëngageerd. Verschuuren wil “gewoon mooie plaatjes maken”. Zijn kunst balanceert op het randje tussen werkelijkheid en comic. Fascinerende beelden, die toch ook een zekere bevreemding opwekken.

Luc Verschuuren woont en werkt in het Brabantse Oisterwijk. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

De tentoonstelling van Luc Verschuuren is te zien tijdens de Stripdagen Haarlem op 2 en 3 juni en nog een paar weken daarna, bij Kunstcentrum Haarlem,

www.kunstcentrum-haarlem.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's