Coen: tentoonstelling én glossy

Vanaf het museumweekend van 14 en 15 april a.s. opent het Westfries Museum in Hoorn zijn deuren voor een groots opgezette tentoonstelling over stadgenoot Coen, die na eeuwen de gemoederen nog steeds bezig houdt. In een rechtszaak vervult hij de rol van aangeklaagde.

Er komen getuigen aan het woord die voor en tegen de aanklacht pleiten en ook zijn er ‘bewijsstukken’. Rechter van dienst is Maarten van Rossem. De bezoeker krijgt de rol van jurylid, die na het aanhoren van de getuigen en het bekijken van al het bewijs om een oordeel wordt gevraagd. Bij wijze van uitsmijter geeft rechter Maarten van Rossem zijn eigen ongezouten mening.

Met deze creatieve opzet wil het museum laten zien hoe verschillend er in de loop der tijd over Jan Pieterszoon Coen is gedacht en ruimte bieden aan uiteenlopende visies en meningen op zijn persoon. Hoe deze rechtszaak verrijkend kan zijn? Oordeelt u zelf! Gelijk met de tentoonstelling verschijnt de nieuwste loot aan de tak van de ‘personal magazines’: COEN!. Een eenmalig, fraai vormgegeven glossy waarin alles draait om de omstreden, voormalige gouverneur-generaal. De glossy komt tot stand in samenwerking met uitgeverij PolderVondsten die o.a. het publieksmagazine VIND uitgeven.

www.wfm.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's