Vrouwen voor het voetlicht

Vanaf 31 maart opent het Utrechtse museum Catharijneconvent zijn deuren voor de tentoonstelling Vrouwen voor het voetlicht. Te zien is op welke wijze vrouwen zich hebben ingezet voor de kerk van het jaar nul tot nu: martelaressen, heiligen, kluizenaressen, nonnen, abdissen, moeders, diaconessen, pastoorshuishoudsters -ook wel ‘poetsengelen’ genoemd-, pastoraal werksters, domineesvrouwen en vrouwelijke dominees. De verhalen en ervaringen van historische en hedendaagse vrouwen staan centraal.  Door het tonen van schitterende en ontroerende werken brengt Museum Catharijneconvent al die vrouwen rondom de kerk voor het voetlicht. Bij de tentoonstelling is een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld. Zo zijn er lezingen van onder andere Manon Uphoff, Kristien Hemmerechts, Susan Smit en Herman Pleij. Bezoekers kunnen aansluiten bij een theatervoorstelling of bij een stadswandeling langs Vrouwen van Utrecht. De expositie loopt tot en met 24 juni.

www.catharijneconvent.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's